Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δύο Σχολεία - Κοινές Δράσεις

Ένα 12/θέσιο Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Α.Ε.Π.) θα κάνει κοινές δράσεις Φιλαναγνωσίας με ένα ολιγοθέσιο Σχολείο σαν το δικό μας. Η σύμπραξη αυτή έχει στόχο να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν μαθητές διαφορετικής κουλτούρας ώστε να αυξηθούν τα κίνητρα για μάθηση και συμμετοχή σε δραστηριότητες από όλους τους μαθητές. Θα χρησιμοποιηθεί η τηλεσυνάντηση και η ανταλλαγή υλικού για να καλλιεργηθούν οι κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών, να εξοικειωθούν οι μαθητές με τις Τ.Π.Ε. και να εμπλακούν σε νέα περιβάλλοντα μάθησης με βάση τις συνεργατικές δραστηριότητες.  
Περισσότερες δράσεις στη σελίδα «Σύμπραξη Σχολείων».4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας


Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, τις Σχολικές Συμβούλους Δρ. Γεωργία Ρογάρη και κα. Αγγελική Πάσχου, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Ανατολικής Αττικής κα. Χρύσα Κουράκη και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα. 
Ήταν ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα έπη του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, το θέατρο και τη διάδραση που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ταξίδι με την Οδύσσεια" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ενώ οι μαθητές της Γ΄-Δ΄ και  Ε΄ - ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ομήρου Ιλιάδα" της Σοφίας Ζαραμπούκα. Η παρουσίαση και η συνάντηση των δύο σχολείων επετεύχθη μέσω τηλεσυνάντη…

"Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!", Let's do it Greece

Το σχολείο μας συμμετέχει στη Δράση Εβδομάδας Εθελοντισμού στα σχολεία  του "Let's do it Greece". Η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω" που συμμετέχει το σχολείο μας.


http://archontoxorisch.blogspot.gr/p/2016-2017.html  http://letsdoitgreece.org/ http://noiazomaikaidrw.gr/

Πρόσκληση σε παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος