Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Πως να μην αγαπήσεις τα βιβλία ...
ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Είναι ωραία τα βιβλιοπωλεία. Περνάς καλά μέσα σ' αυτά. Ειδικά τα μεγάλα, που έχουν και χώρους για διάβασμα και ζεστό καφέ, είναι το καλύτερό μου. Σε όποια χώρα και να πας, όποια γλώσσα κι αν μιλάνε, θα βρείς ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται την μαγεία των βιβλίων. Το μόνο που αλλάζει είναι τα γράμματα. Τα συναισθήματα και οι εικόνες που σου δημιουργουν είναι παντού τα ίδια. Ακόμα κι οι μυρωδιές των βιβλίων είναι πάντα οι ίδιες. Για να βρεις όμως το βιβλίο που θα σε ταξιδέψει, πρέπει πρώτα να χαθείς ώρες στα ράφια κάποιου βιβλιωπολείου. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν δεν είσαι στο σωστό μέρος. Σε μέρη δηλαδή σαν κι αυτά:


Μια υπέροχη Δομινικανή εκκλησία που έχει μετατραπεί σε ένα βιβλιοπωλείο γεμάτο ηρεμία με το όνομα  Selexyz Bookstore στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας.


The Bookabar Bookshop στη Ρώμη γεμάτο βιβλία για την τέχνη.

Το Plurar Bookshop στη Μπρατισλάβα με βιβλία ακόμα και στις σκάλες του.


Το Cook & Book στις Βρυξέλλες με την υπέροχη ατμόσφαιρα και τα βιβλία στο ταβάνι.


Το Librería El Ateneo Grand Splendid στο Μπουένος Άιρες. Ένα βιβλιοπωλείο στημένο μέσα σε ένα θέατρο του 1920 με άψογη αισθητική. Τα θεωρεία του χρησιμοποιούνται ως αναγνωστήρια κι είναι ένα αξιοθέατο για τους τουρίστες.


Τo Cafebreria El Pendulo στο Μεξικό για αυτούς που αγαπούν την αίσθηση του διαβάσματος στην αυλή τους. Τι ωραίο βιβλιοπωλείο!Στη Λισσαβόνα το  Ler Devagar. Από το ταβάνι ένα ιπτάμενο ποδήλατο κάνει τις βόλτες του πάνω από τα τόσα βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: