Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Κοινωνικό ΣχολείοΤο Σχολείο μας διοργάνωσε δράσεις στα Πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στα πλαίσια των μαθημάτων και της Ευέλικτης Ζώνης οι μαθητές μας μέσα από το πρόγραμμα της UNICEF «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» ασχολήθηκαν με τα δικαιώματα, οργάνωσαν έκθεση ζωγραφικής, έφτιαξαν αφίσα και έμαθαν σχετικά τραγούδια από την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. 
Τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄

Τάξεις Α΄ και Β΄

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές μας σε συνεργασία με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου διοργάνωσαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα Δικαιώματα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η κα. Πάσχου Αγγελική, Σχολική Σύμβουλος 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπ/σης και Υπεύθυνη Συντονισμού Υλοποίησης Δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα Αρχοντοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας πατέρας Αθανάσιος Φραγκοτάσιος και οι γονείς των μαθητών. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσα του σχολείου μας που έπειτα από τη δωρεά βιβλιοθήκης από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα με πρωτοβουλία του Ιερέα μας καθώς και με τις δωρεές καινούριων βιβλίων από φορείς και ιδιώτες διαμορφώθηκε ως ειδική αίθουσα αναγνωστηρίου – βιβλιοθήκης.
Έτσι, λοιπόν, σε έναν τοίχο του νέου μας χώρου κολλήθηκαν αφίσες με τα Δικαιώματα και οι μαθητές, αφού τα περιεργάστηκαν, κλήθηκαν να τα αναγνωρίσουν. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες με τυχαίο τρόπο και σε κάθε ομάδα μοιράστηκαν κάρτες με φράσεις από το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό». (Συμμετοχή σε πρόγραμμα εκδοτικού οίκου με τίτλο «Βιβλιοδράσεις για μία αντιρατσιστική εκπαίδευση»). Οι μαθητές με συνεργασία μέσα στην ομάδα έκαναν ένα μικρό θεατρικό που περιείχε τη φράση της κάρτας. Στη συνέχεια άκουσαν την ιστορία του Τριγωνοψαρούλη και συμμετείχαν ενεργά στην αφήγηση. Σε επόμενο βήμα θα ζωγραφίσουν ένα ψαράκι που θα φέρει ένα δικαίωμα για να συμπληρωθεί το κολάζ του τοίχου. Η Σχολική Σύμβουλος στη συνέχεια συζήτησε με τον δικό της τρόπο με τα παιδιά για το θέμα και τις εμπειρίες τους από την ημέρα, μίλησε στους γονείς για το Κοινωνικό Σχολείο, τους συμβούλεψε σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών με αφορμή τα δικαιώματα και κάλεσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων να μιλήσει εκ μέρους των γονέων.

Έπειτα, ο Ιερέας του χωριού μας μίλησε κι αυτός στους γονείς για τα δικαιώματα και έδωσε έμφαση στα δικαιώματα της γυναίκας και το ρόλο της με παραδείγματα από την Καινή Διαθήκη. Τέλος, τελέστηκε ο αγιασμός του αναγνωστηρίου. 

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας στήριξαν για την δημιουργία του αναγνωστηρίου - βιβλιοθήκης και για την υλοποίηση των δράσεων.
Να ευχαριστήσουμε και την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κα Χρύσα Κουράκη, η οποία στηρίζει το έργο μας με τον δικό της τρόπο και μας εμπνέει μέσα από την Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας: http://lesxhanagnosis.blogspot.gr/

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απλά εντυπωσιακές οι δράσεις που πραγματοποιούνται σε αυτό το σχολείο!! Δράσεις πολιτισμού, οι οποίες δύσκολα συναντώνται ακόμα και σε μεγάλα σχολεία αστικών κέντρων! Το νεράκι και η αγάπη των δασκάλων φαίνεται με πράξεις... Συγχαρητήρια στη διευθύντρια και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο χρήστης Chryssa Kouraki είπε…
Χίλια μπράβο στους δασκάλους με όραμα κσι ειδικά στην κα Κουτούπη που με το έργο της δίνει νέα πνοή στην εκπαίδευση!
Ο χρήστης ΘΕΟΚΤΙΣΤΗ ΠΑΠΑΖΩΗ είπε…
Συγχαρητήρια στην κα Μαρία Κουτούπη πρώτα,για την οργάνωση,και σε όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις!! Απλά θα πρέπει να θυμόμαστε πως η "μόρφωση" δεν είναι υποχρέωση αλλά δικαίωμα!!
Μπράβο, στους δασκάλους με όνειρα! Μπράβο στους δασκάλους με όρεξη! Μπράβο στους δασκάλους με οραμα, για μια παιδεία που αντέχει να ονειρεύεται και να κάνει παιδιά όχι απλά με τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ! Πολύ καλή δουλειά!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χίλια μπράβο στον εφημέριο του χωριού σας που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για τους μικρούς μαθητές αλλά και για το συνολικό έργο που προσφέρει στην ενορία σας και με τις λιτανείες και την περιφορά του Επιταφίου κάθε χρόνο.. Τέτοιοι ιερείς είναι παράδειγμα προς μίμηση.. Πολλά συγχαρητήρια και στην δ/ντρια του Δημοτικού για τις δράσεις της...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.


Ευχές για Καλό Πάσχα