Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

εκδρομή στο Μεσολόγγι

Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου 
βρέθηκαν οι μαθητές 
του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου 
την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013.

Αρχικά επισκέφτηκαν τις Αλυκές Μεσολογγίου, ξεναγήθηκαν στο Χώρο και έμαθαν για τη διαδικασία περισυλλογής του αλατιού
Αργότερα τα βήματα τους οδήγησαν στον κήπο των Ηρώων.....

Η πινακοθήκη τους μάγεψε....Σχόλια

Ο χρήστης Μ.Θ.Σπ. είπε…
Συγχαρητήρια στην προϊσταμένη κα Θεοκτίστη Παπαζώη και στην εκπαιδευτικό Μαρία Θ. Κουτούπη, για τις εξαιρετικές μορφωτικές δραστηριότητες που οργάνωσαν στο σχολείο τους.
Η παρουσίαση του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας, που δούλεψε η εκπαιδευτικός Μαρία Θ. Κουτούπη, με τους μαθητές της Α΄& Β΄ Τάξης, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας του Παιδικού βιβλίου, εκτιμώ πως ήταν εξίσου καλή με την εκπαιδευτική δράση που οργάνωσε η σχολική μονάδα στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Γνωρίζω πως οι δράσεις αυτές ενθουσίασαν τα παιδιά!!!!!! και τους γονείς!!!
Θερμά συγχαρητήρια στις δασκάλες που ανοίγουν νέους γνωστικούς ορίζοντες (ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία...και την ιστορία) στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου.

Μακάρι να υπάρχουν εκπαιδευτικοί. με μεράκι.... καθόσον η παιδεία, είναι ένας πυλώνας που θα μπορούσε να βοηθήσει να βγει η κοινωνία από το σημερινό αδιέξοδο!!!!!!!!!!

Μ.Θ.Σπ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, τις Σχολικές Συμβούλους Δρ. Γεωργία Ρογάρη και κα. Αγγελική Πάσχου, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Ανατολικής Αττικής κα. Χρύσα Κουράκη και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα. 
Ήταν ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα έπη του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, το θέατρο και τη διάδραση που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ταξίδι με την Οδύσσεια" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ενώ οι μαθητές της Γ΄-Δ΄ και  Ε΄ - ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ομήρου Ιλιάδα" της Σοφίας Ζαραμπούκα. Η παρουσίαση και η συνάντηση των δύο σχολείων επετεύχθη μέσω τηλεσυνάντη…

"Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!", Let's do it Greece

Το σχολείο μας συμμετέχει στη Δράση Εβδομάδας Εθελοντισμού στα σχολεία  του "Let's do it Greece". Η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω" που συμμετέχει το σχολείο μας.


http://archontoxorisch.blogspot.gr/p/2016-2017.html  http://letsdoitgreece.org/ http://noiazomaikaidrw.gr/

Πρόσκληση σε παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος