Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όταν οι γονείς ΘΕΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ... να διδάξουν τα παιδιά τους!

      
 Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου  Αρχοντοχωρίου μαθαίνει 
-έμπρακτα-στους μαθητές του σχολείου μας πως
 με συνεννόηση, 
καλή διάθεση, 
συνεργασία,
 σεβασμό
 μπορεί να ομορφύνει ο κόσμο μας, το χωριό μας, το σχολείο μας....
Κόλλησαν ξεκολλημένα σκαλοπάτια,
συντήρησαν τις κερκίδες

Γονείς των παιδιών μαζεύτηκαν, πριν τις διακοπές του Πάσχα, στο χώρο στου Δημοτικού Σχολείου και -πολλές φορές- μαζί με τα παιδιά τους πραγματοποίησαν εργασίες που αναμόρφωσαν το χώρο... Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν εκτός διδακτικού ωραρίου και συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι με χαρά!!  Έκοψαν τα χόρτα,
κλάδεψαν τα δέντρα

Το σχολείο, χάρη στη συνεργατική δουλειά, έγινε πόλος έλξης επαινετικών σχολίων για το Σύλλογο, τους γονείς, τους μαθητές και όσους βοήθησαν στο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αποτέλεσμα!

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν αρκετές. Αλλά πραγματοποιήθηκαν από μεγάλους και μικρούς με περισσή χαρά και φροντίδα.
    Στερέωσαν τη βρύση

  • Κόλλησαν ξεκολλημένα σκαλοπάτια, συντήρησαν τις κερκίδες
  • Έκοψαν τα χόρτα, κλάδεψαν τα δέντρα
  • Ασβέστωσαν τα δεντράκια, και τα περβάζια 
  • Στερέωσαν τη βρύση που ποτίζει το παρτεράκι μας
  • Ξεβούλωσαν τις υδρορροές (λούκια) του σχολείου
  • Βοήθησαν στη "λουλουδο-φύτευση" τα παιδιά τους..

Ο καλύτερος τρόπος να μάθουν τα παιδιά μας είναι μέσω μίμησης!! 
Τέτοιες ενέργειες, ας γίνουν αρωγοί δείχνοντας στα παιδιά μας το ΣΩΣΤΟ δρόμο...!


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Κοινή δράση, στο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου, των δασκάλων και των γονιών, είναι μία πρωτοπόρα και καινοτόμα πράξη. και τα θετικά της αποτελέσματα (,,,) τα βιώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες.
Συγχαρητήρια τόσο στη Δ/ντρια και στους εκπαιδευτικούς, όσο και στους δραστήριους γονείς!!!!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, τις Σχολικές Συμβούλους Δρ. Γεωργία Ρογάρη και κα. Αγγελική Πάσχου, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Ανατολικής Αττικής κα. Χρύσα Κουράκη και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα. 
Ήταν ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα έπη του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, το θέατρο και τη διάδραση που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ταξίδι με την Οδύσσεια" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ενώ οι μαθητές της Γ΄-Δ΄ και  Ε΄ - ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ομήρου Ιλιάδα" της Σοφίας Ζαραμπούκα. Η παρουσίαση και η συνάντηση των δύο σχολείων επετεύχθη μέσω τηλεσυνάντη…

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.