Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έγινε και το δικό μας Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών!


   Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ώστε να γίνονται ενεργοί και ευσυνείδητοι πολίτες. Τη σχολική χρονιά 2012-2013 οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Τάξης του Σχολείου μας μέσα από το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF (υλοποιείται ύστερα από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας) «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», με κεντρικό σύνθημα «Εμβόλια φαγητό και σχολείο για όλα τα παιδιά του κόσμου», έμαθαν για τα βασικά δικαιώματά τους, για τις υποχρεώσεις τους, αλλά και για το τι συμβαίνει στις αναπτυσσόμενες χώρες και πως μπορούν όλοι οι πολίτες του ανεπτυγμένου κόσμου -μαζί βεβαίως και τα παιδιά- να βοηθήσουν.
   Οι δράσεις των παιδιών δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της UNICEF http://www.unicef.gr/schools/2013/s130920.php
  Οι δράσεις των παιδιών είναι επίσης αναρτημένες στη γωνιά της UNICEF που δημιουργήσαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας.  
    Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης συμμετείχαν  και στο 15ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας (Μάιος 2013) και αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.