Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έγινε και το δικό μας Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών!


   Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ώστε να γίνονται ενεργοί και ευσυνείδητοι πολίτες. Τη σχολική χρονιά 2012-2013 οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Τάξης του Σχολείου μας μέσα από το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF (υλοποιείται ύστερα από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας) «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», με κεντρικό σύνθημα «Εμβόλια φαγητό και σχολείο για όλα τα παιδιά του κόσμου», έμαθαν για τα βασικά δικαιώματά τους, για τις υποχρεώσεις τους, αλλά και για το τι συμβαίνει στις αναπτυσσόμενες χώρες και πως μπορούν όλοι οι πολίτες του ανεπτυγμένου κόσμου -μαζί βεβαίως και τα παιδιά- να βοηθήσουν.
   Οι δράσεις των παιδιών δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της UNICEF http://www.unicef.gr/schools/2013/s130920.php
  Οι δράσεις των παιδιών είναι επίσης αναρτημένες στη γωνιά της UNICEF που δημιουργήσαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας.  
    Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης συμμετείχαν  και στο 15ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας (Μάιος 2013) και αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, τις Σχολικές Συμβούλους Δρ. Γεωργία Ρογάρη και κα. Αγγελική Πάσχου, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Ανατολικής Αττικής κα. Χρύσα Κουράκη και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα. 
Ήταν ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα έπη του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, το θέατρο και τη διάδραση που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ταξίδι με την Οδύσσεια" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ενώ οι μαθητές της Γ΄-Δ΄ και  Ε΄ - ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ομήρου Ιλιάδα" της Σοφίας Ζαραμπούκα. Η παρουσίαση και η συνάντηση των δύο σχολείων επετεύχθη μέσω τηλεσυνάντη…

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.