Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

"Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο"

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με θέμα "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο" με διοργανωτές το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Τα παιδιά στην εποχή μας έρχονται σε επαφή με το διαδίκτυο από πολύ μικρή ηλικία και δε γνωρίζουν πώς να προφυλαχτούν κατά την πλοήγησή τους. Παράλληλα, τα περιστατικά εγκληματικών ενεργειών μέσω διαδικτύου είναι σε υψηλά ποσοστά. Η τηλεδιάσκεψη αυτή ήταν μία ευκαιρία να καταλάβουν οι μαθητές ότι οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και μπορούν να συμβούν στον καθένα, γι' αυτό και πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι. Οι εισηγητές ενημέρωσαν τους μαθητές για τους κινδύνους αυτούς, έδωσαν πολύτιμες συμβουλές στους μαθητές προκειμένου να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια και απάντησαν στα ερωτήματα που τέθηκαν από τα σχολεία.
Παρ' όλο που είχαμε κάποια τεχνικά προβλήματα με τη συμβατότητα του εξοπλισμού μας και τελικά παρακολουθήσαμε την τηλεδιάσκεψη από μικρή οθόνη, κρατήθηκε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών ιδιαίτερα των μεγαλύτερων τάξεων. Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους, τις σκέψεις τους και ακολούθησε σχετική συζήτηση σχετικά με αυτές.

Οι παρακάτω ενημερωτικοί κόμβοι είναι πολύ χρήσιμοι για να ενημερωθούν περισσότερο οι μαθητές, οι γονείς και κηδεμόνες, αλλά και οι εκπαιδευτικοί.
http://internet-safety.sch.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια: