Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο"

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με θέμα "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο" με διοργανωτές το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Τα παιδιά στην εποχή μας έρχονται σε επαφή με το διαδίκτυο από πολύ μικρή ηλικία και δε γνωρίζουν πώς να προφυλαχτούν κατά την πλοήγησή τους. Παράλληλα, τα περιστατικά εγκληματικών ενεργειών μέσω διαδικτύου είναι σε υψηλά ποσοστά. Η τηλεδιάσκεψη αυτή ήταν μία ευκαιρία να καταλάβουν οι μαθητές ότι οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και μπορούν να συμβούν στον καθένα, γι' αυτό και πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι. Οι εισηγητές ενημέρωσαν τους μαθητές για τους κινδύνους αυτούς, έδωσαν πολύτιμες συμβουλές στους μαθητές προκειμένου να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια και απάντησαν στα ερωτήματα που τέθηκαν από τα σχολεία.
Παρ' όλο που είχαμε κάποια τεχνικά προβλήματα με τη συμβατότητα του εξοπλισμού μας και τελικά παρακολουθήσαμε την τηλεδιάσκεψη από μικρή οθόνη, κρατήθηκε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών ιδιαίτερα των μεγαλύτερων τάξεων. Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους, τις σκέψεις τους και ακολούθησε σχετική συζήτηση σχετικά με αυτές.

Οι παρακάτω ενημερωτικοί κόμβοι είναι πολύ χρήσιμοι για να ενημερωθούν περισσότερο οι μαθητές, οι γονείς και κηδεμόνες, αλλά και οι εκπαιδευτικοί.
http://internet-safety.sch.gr/Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.


Ευχές για Καλό Πάσχα