Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επέτειος Πολυτεχνείου

Οι μαθητές μας γιόρτασαν χθες το πρωί την επέτειο του Πολυτεχνείου με δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο σχολείο. Αρχικά, όλοι μαζί είδαν ένα βίντεο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Έπειτα, μιλήσαμε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και το ρόλο της νεολαίας και στη συνέχεια είδαμε δύο βίντεο από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων που αφορούσαν τη λειτουργία της Δημοκρατίας και της Βουλής (όλα τα βίντεο προτείνονταν στο ψηφιακό βιβλίο της Γλώσσας Ε'  Τάξης).
Έτσι μιλήσαμε για τη Δημοκρατία και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως δεν είναι δεδομένη και οι πολίτες με τον τρόπο τους μπορούν να τη διατηρούν και να ζουν σε μία ευνομούμενη πολιτεία.
Έπειτα οι μαθητές διάβασαν ποιήματα και έμαθαν τραγούδια για το Πολυτεχνείο. 
Τέλος, οι μαθητές έκαναν κολλάζ και ζωγράφισαν εμπνευσμένοι από τις παραπάνω δράσεις και συζητήσεις.
Α΄ - Β΄ Τάξη


Γ΄- Δ΄ Τάξη
Ε΄- ΣΤ΄ Τάξη

Ε΄- ΣΤ΄ Τάξη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, τις Σχολικές Συμβούλους Δρ. Γεωργία Ρογάρη και κα. Αγγελική Πάσχου, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Ανατολικής Αττικής κα. Χρύσα Κουράκη και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα. 
Ήταν ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα έπη του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, το θέατρο και τη διάδραση που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ταξίδι με την Οδύσσεια" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ενώ οι μαθητές της Γ΄-Δ΄ και  Ε΄ - ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ομήρου Ιλιάδα" της Σοφίας Ζαραμπούκα. Η παρουσίαση και η συνάντηση των δύο σχολείων επετεύχθη μέσω τηλεσυνάντη…

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.