Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επέτειος Πολυτεχνείου

Οι μαθητές μας γιόρτασαν χθες το πρωί την επέτειο του Πολυτεχνείου με δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο σχολείο. Αρχικά, όλοι μαζί είδαν ένα βίντεο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Έπειτα, μιλήσαμε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και το ρόλο της νεολαίας και στη συνέχεια είδαμε δύο βίντεο από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων που αφορούσαν τη λειτουργία της Δημοκρατίας και της Βουλής (όλα τα βίντεο προτείνονταν στο ψηφιακό βιβλίο της Γλώσσας Ε'  Τάξης).
Έτσι μιλήσαμε για τη Δημοκρατία και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως δεν είναι δεδομένη και οι πολίτες με τον τρόπο τους μπορούν να τη διατηρούν και να ζουν σε μία ευνομούμενη πολιτεία.
Έπειτα οι μαθητές διάβασαν ποιήματα και έμαθαν τραγούδια για το Πολυτεχνείο. 
Τέλος, οι μαθητές έκαναν κολλάζ και ζωγράφισαν εμπνευσμένοι από τις παραπάνω δράσεις και συζητήσεις.
Α΄ - Β΄ Τάξη


Γ΄- Δ΄ Τάξη
Ε΄- ΣΤ΄ Τάξη

Ε΄- ΣΤ΄ Τάξη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.