Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

"Προσέχω για να είμαι υγιής"

Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:30 το μεσημέρι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μύτικα κ. Χρόνη Ιωάννη διοργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο "Προσέχω για να είμαι υγιής" και με θέμα τη διατροφή και τις συνέπειες του καπνίσματος  και απευθυνόταν σε γονείς και μαθητές. 
Ο κ. Χρόνης έκανε δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με την ενεργό συμμετοχή των παρευρισκομένων, συμβούλεψε τους γονείς και τα παιδιά και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Σε πολλά σημεία πήραν το λόγο οι μαθητές, έγιναν συνεργάτες του γιατρού και σύμφωνα με όλα αυτά που έχουν διδαχτεί έκαναν οι ίδιοι μάθημα στους γονείς! Χωρίς πολλές θεωρίες, αλλά μέσα από εικόνες, σκίτσα και με λακωνικότητα  ο κ. Χρόνης μετέδωσε την ουσία των πραγμάτων, έδειξε τις συνέπειες μέσα από πραγματικά γεγονότα.
Γονείς και μαθητές αλληλεπίδρασαν, πέρασαν χρόνο μαζί στο σχολείο για να καταλάβουν πόσο σημαντικό θέμα είναι η σωστή διατροφή για την ανάπτυξη και την υγεία και για να απομυθοποιηθεί η ιδέα ότι το τσιγάρο "μας μεγαλώνει" ή "λύνει τα προβλήματα".
1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενα τεράστιο μπράβο στους δασκάλους που διοργανώνουν ημερίδες και ενημερώνουν παιδιά και γονείς για ποικίλα θέματα!