Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Προσέχω για να είμαι υγιής"

Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:30 το μεσημέρι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μύτικα κ. Χρόνη Ιωάννη διοργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο "Προσέχω για να είμαι υγιής" και με θέμα τη διατροφή και τις συνέπειες του καπνίσματος  και απευθυνόταν σε γονείς και μαθητές. 
Ο κ. Χρόνης έκανε δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με την ενεργό συμμετοχή των παρευρισκομένων, συμβούλεψε τους γονείς και τα παιδιά και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Σε πολλά σημεία πήραν το λόγο οι μαθητές, έγιναν συνεργάτες του γιατρού και σύμφωνα με όλα αυτά που έχουν διδαχτεί έκαναν οι ίδιοι μάθημα στους γονείς! Χωρίς πολλές θεωρίες, αλλά μέσα από εικόνες, σκίτσα και με λακωνικότητα  ο κ. Χρόνης μετέδωσε την ουσία των πραγμάτων, έδειξε τις συνέπειες μέσα από πραγματικά γεγονότα.
Γονείς και μαθητές αλληλεπίδρασαν, πέρασαν χρόνο μαζί στο σχολείο για να καταλάβουν πόσο σημαντικό θέμα είναι η σωστή διατροφή για την ανάπτυξη και την υγεία και για να απομυθοποιηθεί η ιδέα ότι το τσιγάρο "μας μεγαλώνει" ή "λύνει τα προβλήματα".
Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενα τεράστιο μπράβο στους δασκάλους που διοργανώνουν ημερίδες και ενημερώνουν παιδιά και γονείς για ποικίλα θέματα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, τις Σχολικές Συμβούλους Δρ. Γεωργία Ρογάρη και κα. Αγγελική Πάσχου, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Ανατολικής Αττικής κα. Χρύσα Κουράκη και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα. 
Ήταν ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα έπη του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, το θέατρο και τη διάδραση που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ταξίδι με την Οδύσσεια" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ενώ οι μαθητές της Γ΄-Δ΄ και  Ε΄ - ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ομήρου Ιλιάδα" της Σοφίας Ζαραμπούκα. Η παρουσίαση και η συνάντηση των δύο σχολείων επετεύχθη μέσω τηλεσυνάντη…

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.