Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Προσέχω για να είμαι υγιής"

Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:30 το μεσημέρι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μύτικα κ. Χρόνη Ιωάννη διοργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο "Προσέχω για να είμαι υγιής" και με θέμα τη διατροφή και τις συνέπειες του καπνίσματος  και απευθυνόταν σε γονείς και μαθητές. 
Ο κ. Χρόνης έκανε δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με την ενεργό συμμετοχή των παρευρισκομένων, συμβούλεψε τους γονείς και τα παιδιά και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Σε πολλά σημεία πήραν το λόγο οι μαθητές, έγιναν συνεργάτες του γιατρού και σύμφωνα με όλα αυτά που έχουν διδαχτεί έκαναν οι ίδιοι μάθημα στους γονείς! Χωρίς πολλές θεωρίες, αλλά μέσα από εικόνες, σκίτσα και με λακωνικότητα  ο κ. Χρόνης μετέδωσε την ουσία των πραγμάτων, έδειξε τις συνέπειες μέσα από πραγματικά γεγονότα.
Γονείς και μαθητές αλληλεπίδρασαν, πέρασαν χρόνο μαζί στο σχολείο για να καταλάβουν πόσο σημαντικό θέμα είναι η σωστή διατροφή για την ανάπτυξη και την υγεία και για να απομυθοποιηθεί η ιδέα ότι το τσιγάρο "μας μεγαλώνει" ή "λύνει τα προβλήματα".
Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενα τεράστιο μπράβο στους δασκάλους που διοργανώνουν ημερίδες και ενημερώνουν παιδιά και γονείς για ποικίλα θέματα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.