Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Από αύριο ξεκινούν στο σχολείο μας οι δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού με βάση τα βιβλία που διαλέξαμε από τον κατάλογο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Μέχρι τώρα το 5μελές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης όρισε τρεις μαθητές ως "διαμεσολαβητές", που σημαίνει υπεύθυνους μαθητές για την επίλυση διαφορών μεταξύ των μαθητών για να μην εξελίσσονται σε προστριβές. 
Οι μαθητές μας λένε όχι στη βία και αναλαμβάνουν  δράση!
"Πανελλήνια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού σήμερα. Ούτε Πανευρωπαϊκή ούτε Παγκόσμια. Στο Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ με υπερηφάνεια θυμόμαστε τέσσερα χρόνια πριν, πως είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου το οποίο πρότεινε στην τότε Υπουργό Παιδείας την καθιέρωση της ημέρας καθώς και την εκτύπωση της ετήσιας αφίσας και του μηνύματος. Τα δυο τελευταία χρόνια, που το Δίκτυο είναι ανενεργό, αναλαμβάνουμε εμείς την πρωτοβουλία να δημιουργούμε την αφίσα και το σύνθημα. Με τη βοήθεια των συγγραφέων, εικονογράφων και εκδοτών προσθέσαμε έναν κατάλογο με τα βιβλία που μιλούν στα παιδιά για τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία γενικότερα, στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς που μιλούν στην τάξη για αυτό το θέμα, μέσα από τα κείμενα παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας". Greek IBBY- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: