Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαδραστικός κινηματογράφος και οι νικητές μας!

Την Τετάρτη  25 Φεβρουαρίου 2015 συμμετείχαμε στο πρόγραμμα διαδραστικού κινηματογράφου "Άγρια ζώα της Ελλάδας" του εκπαιδευτικού οργανισμού "Φωτόγραμμα" που έλαβε χώρα στον κινηματογράφο Λευκάδας. 
Οι μαθητές παρακολουθούσαν μία ταινία εκπαιδευτική, ενώ κατά διαστήματα καλούνταν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις με τη χρήση τηλεχειριστηρίων. Οι μαθητές ήταν ενθουσιασμένοι με την διαδραστική προβολή και όλοι συμμετείχαν προσεκτικά και ενεργητικά. Στον κινηματογράφο υπήρχαν και άλλοι μαθητές από σχολεία της Λευκάδας.

Επιστρέψαμε στο Αρχοντοχώρι με το το βραβείο της 2ης θέσης που κέρδισε μαθητής της ΣΤ΄ Τάξης και μαθήτρια της Ε΄ Τάξης
και με το βραβείο της 1ης θέσης που κέρδισε μαθητής της Α΄ Τάξης!

Συγχαρητήρια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.