Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Παραμύθια στο Ασανσέρ"

Τη θεατρική παράσταση "Παραμύθια στο Ασανσέρ" παρακολούθησαν την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 οι μαθητές μας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου. 
Επτά λαϊκά παραμύθια  από την Ελλάδα και την Κύπρο μας θύμισαν αξίες ζωής και είχαν διδακτικό περιεχόμενο για τα παιδιά.
Έγραψαν οι μαθητές μας για την παράσταση:
"Με εντυπωσίασε η ιδέα πώς έπαιξαν τη σκηνή του ασανσέρ. Δεν κατάλαβα πότε πέρασε η ώρα", "Δεν ήθελα να τελειώσει", "Μου άρεσε η ιστορία με το στοίχημα, δε μου άρεσε εκεί που έπαιζαν ότι ήταν στο ασανσέρ", "Μου άρεσε ο Λάζαρος και ο μύθος της Νάξου", "Μου άρεσαν όλα τα παραμύθια. Δεν περίμενα παλιά παραδοσιακά παραμύθια, αλλά σύγχρονα και δεν ήθελα να τελειώσει ποτέ", "Δεν μου άρεσε η γιαγιά που έκανε μπλου μπλα μπλε. Ήθελα να παίξουν κι άλλο", "Ήθελα να είχε πιο πολλά παραμύθια", "Μου άρεσε η ιστορία στο ασανσέρ, που έκανε η κοπέλα το φίδι", "Είχαν απλά πράγματα και κουστούμια απλά και ήταν εντυπωσιακά!",''Δεν περίμενα ότι θα έφτιαχναν τα ζώα από τόσο απλά υλικά που τα έχουμε σπίτι μας και τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Μου άρεσε το ύφος των ηθοποιών και έπαιξαν με την ψυχή τους".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, τις Σχολικές Συμβούλους Δρ. Γεωργία Ρογάρη και κα. Αγγελική Πάσχου, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Ανατολικής Αττικής κα. Χρύσα Κουράκη και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα. 
Ήταν ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα έπη του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, το θέατρο και τη διάδραση που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ταξίδι με την Οδύσσεια" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ενώ οι μαθητές της Γ΄-Δ΄ και  Ε΄ - ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ομήρου Ιλιάδα" της Σοφίας Ζαραμπούκα. Η παρουσίαση και η συνάντηση των δύο σχολείων επετεύχθη μέσω τηλεσυνάντη…

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.