Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα λαζαράκια μας!

Το Πάσχα πλησιάζει!!

Οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού έφτιαξαν ‘λαζαράκια’, κουλουράκια σε σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες. Αρχικά συζητήσαμε όλοι μαζί την ιστορία του Λαζάρου. Μετά, στρώσαμε στα θρανία προστατευτική μεμβράνη. Αφού πρώτα, οι  μαθητές έπλυναν τα χέρια τους, φόρεσαν γάντια. Τα υλικά ετοιμάστηκαν και άρχισε το ζύμωμα!!
Στη συνέχεια, αφήσαμε τη ζύμη μας να φουσκώσει κι έπειτα ο κάθε μαθητής πήρε από μια μικρή ποσότητα  κι έπλασε το δικό του ‘λαζαράκι’.
Στη θέση των ματιών και του στόματος τοποθέτησαν  γαρίφαλα.
Τα ‘λαζαράκια’ ετοιμάστηκαν και μπήκαν στο ταψί για ψήσιμο!!
Το ψήσιμο το ανέλαβε η μητέρα ενός μαθητή μας, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!!
Μετά από μισή ώρα ψησίματος απολαύσαμε όλοι τα κουλουράκια μας!!
Η χαρά των μαθητών ήταν μεγάλη!!
Ενθουσιάστηκαν που κατάφεραν και μαγείρεψαν κάτι μόνοι τους και μάλιστα στο σχολείο.
Χαρακτηριστικά είπαν πως ήταν «τα πιο νόστιμα κουλουράκια που έφαγαν ποτέ!!».

Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και χαρά!!!


Υπεύθυνες δράσεων:
Σμέτη Γεωργία, Στεφοπούλου Γλυκερία
01/04/2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, τις Σχολικές Συμβούλους Δρ. Γεωργία Ρογάρη και κα. Αγγελική Πάσχου, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Ανατολικής Αττικής κα. Χρύσα Κουράκη και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα. 
Ήταν ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα έπη του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, το θέατρο και τη διάδραση που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ταξίδι με την Οδύσσεια" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ενώ οι μαθητές της Γ΄-Δ΄ και  Ε΄ - ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ομήρου Ιλιάδα" της Σοφίας Ζαραμπούκα. Η παρουσίαση και η συνάντηση των δύο σχολείων επετεύχθη μέσω τηλεσυνάντη…

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.