Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα λαζαράκια μας!

Το Πάσχα πλησιάζει!!

Οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού έφτιαξαν ‘λαζαράκια’, κουλουράκια σε σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες. Αρχικά συζητήσαμε όλοι μαζί την ιστορία του Λαζάρου. Μετά, στρώσαμε στα θρανία προστατευτική μεμβράνη. Αφού πρώτα, οι  μαθητές έπλυναν τα χέρια τους, φόρεσαν γάντια. Τα υλικά ετοιμάστηκαν και άρχισε το ζύμωμα!!
Στη συνέχεια, αφήσαμε τη ζύμη μας να φουσκώσει κι έπειτα ο κάθε μαθητής πήρε από μια μικρή ποσότητα  κι έπλασε το δικό του ‘λαζαράκι’.
Στη θέση των ματιών και του στόματος τοποθέτησαν  γαρίφαλα.
Τα ‘λαζαράκια’ ετοιμάστηκαν και μπήκαν στο ταψί για ψήσιμο!!
Το ψήσιμο το ανέλαβε η μητέρα ενός μαθητή μας, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!!
Μετά από μισή ώρα ψησίματος απολαύσαμε όλοι τα κουλουράκια μας!!
Η χαρά των μαθητών ήταν μεγάλη!!
Ενθουσιάστηκαν που κατάφεραν και μαγείρεψαν κάτι μόνοι τους και μάλιστα στο σχολείο.
Χαρακτηριστικά είπαν πως ήταν «τα πιο νόστιμα κουλουράκια που έφαγαν ποτέ!!».

Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και χαρά!!!


Υπεύθυνες δράσεων:
Σμέτη Γεωργία, Στεφοπούλου Γλυκερία
01/04/2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.