Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τέσσερα σχολεία μαζί... 

   "Νικητές στον αθλητισμό είμαστε όλοι. Σημασία έχει το "ευ αγωνίζεσθαι", να αγωνίζεσαι τίμια, δίκαια",  "Το δάφνινο στεφάνι ως σύμβολο ισότητας", "Είμαστε όλοι ίσοι, όλοι νικητές" .
   Αυτές είναι φράσεις από τα λόγια των μαθητών μας την ώρα που έδιναν τα τρία στεφάνια ελιάς που έφτιαξαν στους μαθητές των άλλων σχολείων. Ένας κότινος για κάθε σχολείο για να θυμόμαστε τη μέρα αυτή, που οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων (Αρχοντοχωρίου, Βάρνακα, Κανδήλας, Μύτικα) της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας συναντήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του Βάρνακα - το οποίο ευχαριστούμε για τη φιλοξενία - για να υλοποιήσουν δραστηριότητες στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
   Πρώτα στο γήπεδο δίπλα στο σχολείο όλοι γίναμε μία ομάδα ανεξαρτήτου σχολείου και κάναμε αγωνίσματα υπό την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Φελεσάκη, Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής των Δημοτικών Σχολείων Μύτικα και Κανδήλας, για να βιώσουμε την αξία του αθλητισμού και της συνεργασίας. Στη συνέχεια στην αίθουσα τελετών του σχολείου θυμηθήκαμε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού και παρακολουθήσαμε ταινίες μικρού μήκους για τη διαφορετικότητα για να συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.
   Δείτε και αναλυτικότερα τις δράσεις μας στα ιστολόγια των άλλων σχολείων:
http://dimmytika.blogspot.gr/
http://dimotikovarnaka.blogspot.gr/

9/10/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: