Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου - Θέρμου και συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου".
Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. μας υποδέχτηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με συζήτηση για το σκοπό που κάνουμε την επίσκεψή μας. Έπειτα, έγινε μία παρουσίαση σχετικά με τη δημιουργία, τη σημασία και το οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας. Πρέπει να τονίσουμε ότι η παρουσίαση είχε εναλλαγές, οι πληροφορίες ήταν πολύ συγκεκριμένες και οι ερωτήσεις της παιδαγωγικής ομάδας ήταν στοχευμένες με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των παιδιών να παραμένει αμείωτο.
Οι μαθητές στο τέλος της παρουσίασης έμαθαν και ένα τραγούδι για το περιβάλλον.
Επόμενος προορισμός μας ήταν η Λιμνοθάλασσα. Επισκεφθήκαμε και είδαμε πως είναι οι πελάδες και μάθαμε για τις δραστηριότητες γύρω από αυτές.
Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων εμπνευσμένοι από τη λιμνοθάλασσα έγραψαν τα δικά τους ποιήματα.
Ενώ οι πιο μικροί μαθητές αποτύπωσαν τη σκέψη τους και τις εντυπώσεις τους στο χαρτί με ζωγραφιές.
Παρουσιάστηκαν οι εργασίες.
Φεύγοντας κάποιοι μαθητές μας παρατηρώντας σκουπίδια  στη Λιμνοθάλασσα πήραν την πρωτοβουλία  και ανέφεραν το θέμα όχι μόνο στις εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. αλλά και στους ψαράδες που συνάντησαν εκεί.
Επόμενη δραστηριότητα ήταν η ορνιθοπαρατήρηση με τηλεσκόπιο. Σταθήκαμε τυχεροί και παρατηρήσαμε τρία είδη πουλιών. Οι μαθητές μαγεύτηκαν από το πόσο κοντά φαίνονταν τα πουλιά και από το πόσο ενδιαφέρον ήταν  να παρατηρούν τις κινήσεις τους.
Παρατηρήσαμε και τις επιπτώσεις από την ανθρώπινη δραστηριότητα στο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας και προτείναμε τρόπους για την προστασία της.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.


Ευχές για Καλό Πάσχα