Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικη εορτή στο Σχολείο μας (μέρος 1)

Το τελείωμα του χρόνου βρήκε το Σχολείο μας σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Ετοιμασίες, γιορτές, σκετς, θεατρικά, τραγούδια και χορός διάνθισαν τις χριστουγεννιάτικες εορτές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Και φυσικά οι δημιουργίες των παιδιών. Ας αφήσουμε όμως να μιλήσουν οι φωτογραφίες.
Με τη βοήθεια της Δασκάλας του Ολοήμερου, τα παιδιά κατασκεύασαν τα καπέλα τους για το θεατρικό "Οι 12 Μήνες".

Στολισμένο το σχολείο μας στο κλίμα των ημερών.

Άγιος Βασίλης έρχεται, από την Καισαρεία....

Το σκηνικό μας για τα σκετς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού είναι σχεδόν έτοιμο!

Χαρούμενος ο χιονάνθρωπος, περιμένει τη γιορτή μας!


Η ευχή "Καλή Χρονιά" από όλο το Σχολείο μας!

Οι χιονονιφάδες έπεσαν στη γωνιά της Ιστορίας και την έφεραν στο κλίμα των εορτών!

Για περισσότερες φωτογραφίες, δείτε στην επόμενη ανάρτηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος

"Εγγόνια όλοι του Ομήρου"
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, τις Σχολικές Συμβούλους Δρ. Γεωργία Ρογάρη και κα. Αγγελική Πάσχου, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Ανατολικής Αττικής κα. Χρύσα Κουράκη και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα. 
Ήταν ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα έπη του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, το θέατρο και τη διάδραση που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ταξίδι με την Οδύσσεια" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ενώ οι μαθητές της Γ΄-Δ΄ και  Ε΄ - ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου παρουσίασαν αποσπάσματα από το βιβλίο "Ομήρου Ιλιάδα" της Σοφίας Ζαραμπούκα. Η παρουσίαση και η συνάντηση των δύο σχολείων επετεύχθη μέσω τηλεσυνάντη…

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.