Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αξέχαστη θεατρική παράσταση στο Σχολείο μας

Μια πραγματικά ξεχωριστή θεατρική παράσταση για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δύναμη της αλληλεγγύης απολαύσαμε στις 23/1 στο χώρο του Σχολείου μας από την ομάδα "Hippo" (στα αγγλικά σημαίνει ιπποπόταμος).  Υποδεχτήκαμε , λοιπόν, και καλωσορίσαμε στο Σχολείο μας τον Ιάσονα, την Ελένη και τη Μαρία.
Η θεατρική ομάδα "Hippo", όπως ο ιπποπόταμος, εντυπωσίασαν τα παιδιά, όπως εντυπωσιάζονται άμα δουν έναν ιπποπόταμο.
Ρούφηξαν όλη τη ρουτίνα του Σχολείου όπως ρουφά ο ιπποπόταμος το νερό από το ποταμάκι. Ήταν επιβλητικοί, όπως μεγάλος είναι και ο ιπποπόταμος.
Τα βήματά τους άλλοτε γρήγορα άλλοτε αργά, αλλά και κωμικά, κάποιες φορές και βαριά σαν του ιπποπόταμου, ξεκαρδίζοντας παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Το έργο που είδαμε, λοιπόν, είχε από όλα: γρήγορο ρυθμό, πολύ κωμικό στοιχείο, αστεία, γκριμάτσες, ακροβατικά , κιθάρα, τραγούδι, μεταμφιέσεις, μεταμορφώσεις και βέβαια ένα σημαντικότατο μήνυμα. Βασισμένο σε διάφορα λαϊκά παραμύθια και παραλλαγές, το έργο "Η Αυγή και ο Ανθός", σε κείμενο του Θωμά Βελισσάρη,  βασίστηκε στον "Λάμπρο" του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού.
Ίσως το καλύτερο μέρος για πολλούς ήταν στο τέλος, όταν τα παιδιά είχαν συμμετοχή (και οι εκπαιδευτικοί) στα νούμερα, τυς αυτοσχεδιασμούς και τα κυριότερα μέρη του έργου.
Ένα είναι βέβαιο: παιδιά και εκπαιδευτικοί διασκέδασαν και ψυχαγωγήθηκαν από αυτήν την θεατρική παράσταση, για την οποία οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πετυχαίνοντας τον σκοπό τους. 

Οι συντελεστές της παράστασης:

Παίζουν: Ιάσονας Άλυ, Ελένη Ζούμπου, Μαρία Ντίνου
Κείμενο: Θωμάς Βελισσάρης
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Hippo Theatre Group
Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κίνηση: Hippo Theatre Group
Μουσική-σκηνοθεσία-οργάνωση παραγωγής: Ηippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από την θεατρική παράσταση που παρακολούθησαν τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία!
Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.


Ευχές για Καλό Πάσχα