Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αξέχαστη θεατρική παράσταση στο Σχολείο μας

Μια πραγματικά ξεχωριστή θεατρική παράσταση για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δύναμη της αλληλεγγύης απολαύσαμε στις 23/1 στο χώρο του Σχολείου μας από την ομάδα "Hippo" (στα αγγλικά σημαίνει ιπποπόταμος).  Υποδεχτήκαμε , λοιπόν, και καλωσορίσαμε στο Σχολείο μας τον Ιάσονα, την Ελένη και τη Μαρία.
Η θεατρική ομάδα "Hippo", όπως ο ιπποπόταμος, εντυπωσίασαν τα παιδιά, όπως εντυπωσιάζονται άμα δουν έναν ιπποπόταμο.
Ρούφηξαν όλη τη ρουτίνα του Σχολείου όπως ρουφά ο ιπποπόταμος το νερό από το ποταμάκι. Ήταν επιβλητικοί, όπως μεγάλος είναι και ο ιπποπόταμος.
Τα βήματά τους άλλοτε γρήγορα άλλοτε αργά, αλλά και κωμικά, κάποιες φορές και βαριά σαν του ιπποπόταμου, ξεκαρδίζοντας παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Το έργο που είδαμε, λοιπόν, είχε από όλα: γρήγορο ρυθμό, πολύ κωμικό στοιχείο, αστεία, γκριμάτσες, ακροβατικά , κιθάρα, τραγούδι, μεταμφιέσεις, μεταμορφώσεις και βέβαια ένα σημαντικότατο μήνυμα. Βασισμένο σε διάφορα λαϊκά παραμύθια και παραλλαγές, το έργο "Η Αυγή και ο Ανθός", σε κείμενο του Θωμά Βελισσάρη,  βασίστηκε στον "Λάμπρο" του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού.
Ίσως το καλύτερο μέρος για πολλούς ήταν στο τέλος, όταν τα παιδιά είχαν συμμετοχή (και οι εκπαιδευτικοί) στα νούμερα, τυς αυτοσχεδιασμούς και τα κυριότερα μέρη του έργου.
Ένα είναι βέβαιο: παιδιά και εκπαιδευτικοί διασκέδασαν και ψυχαγωγήθηκαν από αυτήν την θεατρική παράσταση, για την οποία οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πετυχαίνοντας τον σκοπό τους. 

Οι συντελεστές της παράστασης:

Παίζουν: Ιάσονας Άλυ, Ελένη Ζούμπου, Μαρία Ντίνου
Κείμενο: Θωμάς Βελισσάρης
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Hippo Theatre Group
Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κίνηση: Hippo Theatre Group
Μουσική-σκηνοθεσία-οργάνωση παραγωγής: Ηippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από την θεατρική παράσταση που παρακολούθησαν τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.