Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Αυτό που ομορφαίνει την έρημο είναι που κρύβει κάπου ένα πηγάδι", Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης του Σχολείου μας εκπόνησαν πρόγραμμα για την Ευρώπη και τον πολιτισμό της στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης. Μέρος του προγράμματος ήταν η Σύμπραξη Σχολείων με την Ε΄ Τάξη της Σχολής  Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. 
Οι μαθητές διάλεξαν το βιβλίο "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ και  μέσω skype έπαιξαν σκηνές του βιβλίου, διασκευασμένες από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου της  Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου κ. Ηλιόπουλο Βαγγέλη, με ομαδική ανάγνωση και τεχνικές readers theatre.  (περισσότερα για τη Σύμπραξη θα αναρτηθούν σύντομα σε ειδική σελίδα στον παρόντα ιστότοπό μας). 
Στα πλαίσια των κοινών δραστηριοτήτων ήταν η συνέχιση της ιστορίας του Μικρού Πρίγκιπα, η δημιουργία γρίφων, η ζωγραφική σκηνών του βιβλίου σε μπλουζάκια και παιχνίδια με τα συναισθήματα του Μικρού Πρίγκιπα. Το υλικό ανταλλάχθηκε και παρουσιάστηκε μέσω διαδικτύου.
Το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαΐου 2015 αντιπροσωπεία 17 μαθητών της Ε΄ Τάξης της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου  με συνοδούς τους κ. Ηλιόπουλο Βαγγέλη, Διευθυντή του Δημοτικού της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, την κα. Μικέλη Νάντια, Υποδιευθύντρια του Δημοτικού, την κα. Καλισκάμη Εύα, Υπεύθυνη του Αγγλικού Τμήματος της Σχολής, την κα. Κληρίδου Ζαννίνα, Υπεύθυνη Διεθνών Συνεργασιών της Σχολής και τον κ. Αλεξόπουλο Γιάννη, Γυμναστής του Δημοτικού επισκέφθηκαν το σχολείο μας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δια ζώσης γνωριμία και συνεργασία μαθητών που «συναντιόντουσαν» μέσω της τηλεσυνάντησης και προέβαιναν σε εκπαιδευτικές δράσεις. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.Τις σχολικές δραστηριότητες χαιρέτισε η Σχολική Σύμβουλος 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κα. Πάσχου Αγγελική, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γαλούνης Ερωτόκριτος, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Μουρκούσης Βασίλειος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Τσάρκος Βασίλειος. Παρευρέθησαν και ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Σόμπολος Απόστολος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρχοντοχωρίου κ. Λιοντάκης Γεώργιος και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα κα Βέρρη Ιωάννα.

Έπειτα ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιλίκας Θεόδωρος μάς μετέφερε τους χαιρετισμούς του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Λευτεράτου Θωμά - Σπυρίδωνα και παρουσίασε την ιστορία του σχολείου μας. 
Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των παιδιών. 
Τα παιδιά που δε συμμετείχαν στην επίσκεψη παρακολουθούσαν μέσω skype το καλωσόρισμα στη Βιβλιοθήκη μας. 


Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε στις κερκίδες του προαυλίου μας όπου δόθηκαν οι οδηγίες για τις δραστηριότητες. 

Οι μαθητές σε ομάδες διάλεξαν αντικείμενα από ένα κουτί και μέσα από τη ζωγραφική έφτιαξαν τον δικό τους πλανήτη με πολλή φαντασία. Η κάθε ομάδα στο τέλος παρουσίασε την εργασία της. 


Ακολούθησε γεύμα κι ύστερα από λίγο με την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Αλεξόπουλου οι μαθητές έπαιξαν στο γήπεδο του Αρχοντοχωρίου.
Δημιουργήθηκαν γρήγορα συμπάθειες, φιλίες και υπήρξε άριστη συνεργασία μεταξύ των παιδιών, τα οποία μάλιστα προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα.
Οι φιλοξενούμενοι μαθητές και δάσκαλοι ξεναγήθηκαν στο χωριό και στην ιστορικής σημασίας εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με «ξεναγούς» τους μαθητές του Αρχοντοχωρίου που τους εξιστόρησαν γεγονότα από την ιστορία του χωριού τους όπως και τα σχετικά γεγονότα με την προαναφερθείσα εκκλησία.
Να ευχαριστήσουμε θερμά την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου που αμέσως ανταποκρίθηκε ως αρωγός στην συνδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της ημέρας και συνέβαλε καθοριστικά σε αυτή. 
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους γονείς του Συλλόγου Γονέων Μαθητών και Μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου και όλους εκείνους που βοήθησαν στην προετοιμασία της συνάντησης και για την βοήθειά τους την ημέρα της εκδήλωσης. 
Τέλος, να ευχαριστήσουμε και την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κα. Κουράκη Χρύσα, η οποία  έφερε σε επαφή τα δύο σχολεία και στήριξε τις δράσεις μας. 

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Θερμά συγχαρητήρια Μαρία! Είσαι πραγματικά καλή δασκάλα και αγαπάς τα παιδιά! Ενδιαφέρεσαι για την μόρφωσή τους σε όλα τα επίπεδα! Τέτοιες μοναδικές δράσεις, θα ζήλευαν και μεγάλα σχολεία σε πολλές πόλεις!
Οι γονείς και οι μαθητές θα πρέπει να είναι περήφανοι που έχουν τόσο καλά καταρτισμένους δασκάλους!
Θεοκτίστη Παπαζώη, δασκάλα στο ΔΣ Αρχοντοχωρίου κάποια χρόνια πριν..
Θεοκτίστη, σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Η δουλειά γίνεται απ΄ όλους τους δασκάλους που προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας.
Πριν 3 χρόνια είχαμε και μαζί μία άψογη συνεργασία. Η σχολική κοινότητα στο Αρχοντοχώρι είναι τυχερή και πρέπει να είναι υπερήφανη που υπηρέτησες κι εσύ στο σχολείο. Όχι μόνο έβαλες βάσεις για πολλά πράγματα (από το πιο απλό όπως αυτόν τον ιστότοπο) αλλά υλοποίησες και ένα μεγάλο έργο διοικητικά και παιδαγωγικά.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!

Υ.Γ.: Εμείς θα συναντιόμαστε συνεργατικά έστω και εξ αποστάσεως σε διάφορα προγράμματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.