Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι μαθητές γράφουν

Η σελίδα των μαθητών...


Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης μάθαμε την έννοια, τον σκοπό και τον χαρακτήρα των μαθητικών κοινοτήτων. Όταν μάθαμε όλες τις πληροφορίες για τις μαθητικές κοινότητες αποφασίσαμε κι εμείς να κάνουμε εκλογές. Το πενταμελές της τάξης μαζί με τα υπόλοιπα παιδία που δεν είχαν εκλεχτεί αποφάσισαν να έχουν ένα πιο δημοκρατικό σχολείο.
   Όλα τα παιδιά της τάξης αποφασίσαμε να κάνουμε μια έκθεση ζωγραφικής, δηλαδή όταν κάποιο παιδί διαβάσει ένα βιβλίο και του αρέσει κάνει μία ζωγραφιά με θέμα το βιβλίο και μας την φέρνει για να την βάλουμε στην έκθεση.
   Το πενταμελές πρότεινε να υπάρχουν διαμεσολαβητές έτσι τα παιδιά όταν μαλώνουν να βρίσκουν μια ειρηνική λύση.
   Το πενταμελές επιπλέον αποφάσισε να υπάρχει ένας υπεύθυνος αθλητικού υλικού για την προστασία τον παιχνιδιών στα διαλείμματα.
   Τα παιδιά του σχολείου αποφάσισαν με γάντια να καθαρίσουν τον χώρο του προαυλίου.
   Επιπλέον το πενταμελές του σχολείου έστειλαν μία επιστολή στον πρόεδρο και του εξήγησαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο όπως ότι δεν έχουμε ράμπα και αθλητικό υλικό.
     Την Τρίτη 9 Μαρτίου κάναμε δράσεις για τον εκφοβισμό και διαβάσαμε το βιβλίο << ΤΡΙΚΕΡΑΤΩΨ>> με θέμα την σχολική βία. Με σχέση αυτό το βιβλίο κάναμε δράσεις όπως δραματοποίηση, ανάγνωση και γράψαμε πως αντιδρούμε στην βία.

ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΜΑ, ΠΑΡΩΔΙΑ, ΚΩΜΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ

Οι μαθητές της Έ και Σ’ τάξης συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα <<Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και δάσκαλο Αλέξανδρο Βαρόπουλο>> η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 17:00 – 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων ου Δημοτικού Σχολείου Καραϊσκάκη. Εκεί παρουσιάστηκαν  καλλιγράμματα, μία κωμική διασκευή του ποιήματος δηλαδή παρωδία και δραματοποίηση στην λέξη όπου διαβάζαμε έναν στίχο και γράφαμε τι νιώθουμε για αυτό τον στίχο.Ε-ΣΤ Τάξη 2015-2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.