Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύμπραξη Σχολείων 2014-2017


Δημοτικό Σχολείο Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, Ελληνικό Εκπαιδευτήριο 
-
Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου
....

Για το σχολικό έτος 2016-2017 συνεργάστηκαν οι Ε΄- ΣΤ΄ και Γ΄- Δ΄ Τάξεις  του Σχολείου μας μαζί με την Γ'  Τάξη της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου. 


Θέμα: Τα έπη του Ομήρου

Η παρουσίαση του προγράμματος: http://archontoxorisch.blogspot.gr/2017/06/blog-post_8.html...............................................

Για το σχολικό έτος 2015-2016 συνεργάστηκε η Ε΄- ΣΤ΄ Τάξη του Σχολείου μας μαζί με την ΣΤ΄ Τάξη της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου. 

Θέμα: Οι μαθητές σε ρόλο ενεργού πολίτη


Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 η Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξη του Σχολείου μας μαζί  το τμήμα ΣΤ΄ 3  του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου συμμετείχαν στο Εργαστήρι Δημοκρατίας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Οι μαθητές με βιωματικό τρόπο έμαθαν τα οφέλη της Δημοκρατίας και μέσα από προσομοίωση εκλογικής διαδικασίας εξοικειώθηκαν με  τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στη Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, όπου μας υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, κ. Ηλιόπουλος Βαγγέλης και η Υποδιευθύντρια κα. Μικέλη Νάντια. Καλωσόρισμα δεχτήκαμε και από τον Γενικό Διευθυντή της Σχολής κ. Παναγιωτόπουλο Άλκη. Με την παρουσία της μάς τίμησε και η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κα. Κουράκη Χρύσα, η οποία στηρίζει τις δράσεις μας και μας εμψυχώνει.
Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της σχολής, οι μαθητές μας αντάλλαξαν δώρα, παρακολούθησαν μάθημα μαζί με το τμήμα ΣΤ3 και οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις πάνω στις μεθόδους διδασκαλίας.
Έπειτα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των προγραμμάτων των μαθητών. Πρώτα οι μαθητές του Αρχοντοχωρίου παρουσίασαν το πρόγραμμα «Η Δημοκρατία και ο Ενεργός Πολίτης» και έπειτα οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν το πρόγραμμα «Model United Nations» (http://impanagiotopoulos.gr/index.php/mun-intro) .
 
 
 
 
Στη συνέχεια οι μαθητές έπαιξαν στα γήπεδα της Σχολής με την επίβλεψη των καθηγητών φυσικής αγωγής και των εκπαιδευτικών των τάξεων. Στις 7 το απόγευμα παρακολουθήσαμε την παράσταση της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου «Το ταξίδι του Οδυσσέα». Καλεσμένοι στη θεατρική παράσταση ήταν και οι γονείς που συνόδευαν τους μαθητές μας.

 Η φιλοξενία ήταν θερμότατη. Οι μαθητές γρήγορα δημιούργησαν φιλίες, παρουσίασαν εξαιρετικές και καινοτόμες δράσεις, συνεχίστηκε η συνεργασία από πέρσυ, αλληλεπίδρασαν, ενίσχυσαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, την ικανότητα συνεργασίας, επικοινωνίας και παρουσίασης έργου, παρουσίασης αποτελεσμάτων εργασίας σε πραγματικές συνθήκες. Για τους μαθητές του Αρχοντοχωρίου αυτή τη φορά ήταν μία ευκαιρία να γνωρίσουν περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που έχουν συνηθίσει και να επικοινωνήσουν σε διαφορετικά πλαίσια. 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Διευθυντή, την Υποδιευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου που μας φιλοξένησαν στο σχολείο τους και συνεχίσαμε για δεύτερη χρονιά ενδιαφέρουσες δράσεις.

..............................................................

Για το σχολικό έτος 2014-2015 συνεργάστηκε η Ε΄- ΣΤ΄ Τάξη του Σχολείου μας μαζί με την Ε΄ Τάξη της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου. 

Θέμα: Ευρωπαίος συγγραφέας, Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ και "ο Μικρός Πρίγκιπας"

Στους παρακάτω συνδέσμους περιγράφονται οι δράσεις
Readers Theatre

Γρίφος για τον επιχειρηματία


Ζωγραφιά με φράση


Μπλουζάκια


Τι έγινε μετά; Διαφορετικοί δρόμοι για να φτάσεις στη συνέχεια της ιστορίας και σε ένα άλλο τέλοςΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.