Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

εκδρομή στο Μεσολόγγι

Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου 
βρέθηκαν οι μαθητές 
του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου 
την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013.

Αρχικά επισκέφτηκαν τις Αλυκές Μεσολογγίου, ξεναγήθηκαν στο Χώρο και έμαθαν για τη διαδικασία περισυλλογής του αλατιού
Αργότερα τα βήματα τους οδήγησαν στον κήπο των Ηρώων.....

Η πινακοθήκη τους μάγεψε....Σχόλια

Ο χρήστης Μ.Θ.Σπ. είπε…
Συγχαρητήρια στην προϊσταμένη κα Θεοκτίστη Παπαζώη και στην εκπαιδευτικό Μαρία Θ. Κουτούπη, για τις εξαιρετικές μορφωτικές δραστηριότητες που οργάνωσαν στο σχολείο τους.
Η παρουσίαση του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας, που δούλεψε η εκπαιδευτικός Μαρία Θ. Κουτούπη, με τους μαθητές της Α΄& Β΄ Τάξης, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας του Παιδικού βιβλίου, εκτιμώ πως ήταν εξίσου καλή με την εκπαιδευτική δράση που οργάνωσε η σχολική μονάδα στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Γνωρίζω πως οι δράσεις αυτές ενθουσίασαν τα παιδιά!!!!!! και τους γονείς!!!
Θερμά συγχαρητήρια στις δασκάλες που ανοίγουν νέους γνωστικούς ορίζοντες (ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία...και την ιστορία) στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου.

Μακάρι να υπάρχουν εκπαιδευτικοί. με μεράκι.... καθόσον η παιδεία, είναι ένας πυλώνας που θα μπορούσε να βοηθήσει να βγει η κοινωνία από το σημερινό αδιέξοδο!!!!!!!!!!

Μ.Θ.Σπ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.