Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού 2013-2014


Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία...

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι στο Σχολείο μας δεν λαμβάνουν χώρα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού. Παρ' όλα αυτά, για να προλαμβάνονται τυχόν μελλοντικά φαινόμενα βίας, αλλά και για να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν κατάλληλα οι μαθητές, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

1. Συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του «Οδυσσέας» - Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αιτ/νίας με την υλοποίηση εργαστηρίων για την αυτοεκτίμηση, την επικοινωνία και τα όρια (σε μαθητές και γονείς).

2.  Θεατρικά Παιχνίδια, ενδυνάμωση της ομάδας. 

3. Ολιγόωρο πρόγραμμα με τίτλο «η Τέχνη ενάντια στη βία».
Με αφορμή τον πίνακα «Τα κάλαντα» του Νικηφόρου Λύτρα πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες σχετικά με την ειρηνική συνύπαρξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν μία πρόταση της Σχολικής Συμβούλου Π.Ε. Λευκάδας. Όμως, δεν έγιναν όλες οι προτεινόμενες δραστηριότητες, αλλά επιλέχθηκαν κάποιες από αυτές. Μπορείτε να δείτε το σχετικό υλικό στον σύνδεσμο http://symvoulospe.blogspot.gr/ .


Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δράσης προβλήθηκε το βίντεο:


Με αφορμή μία φράση που είδαμε στο βίντεο οι μαθητές έκαναν το παρακάτω κολλάζ:

Συμπερασματικά, οι δράσεις είχαν στόχο να συνεργαστούν και να κάνουν από κοινού δραστηριότητες όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας. Στα πλαίσια αυτών, οι μαθητές συμμετείχαν επίσης σε δράση της ActionAid Ελλάς. 


Υπεύθυνη του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας 
για ζητήματα πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Μαρία Θωμ. Κουτούπη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.